Vad är ett rimligt energideklaration pris?

Hos oss får du en offert med ett fast och lågt energideklaration pris. Men vad kostar en energideklaration egentligen, och vad påverkar priset du betalar? De frågorna och fler får du ett tydligt svar på i denna artikel.

Vad kostar en energideklaration?

En energideklaration kostar mellan cirka 2 000 och 10 000 kronor per byggnad. Energideklarationer för enfamiljshus (villa) kostar mellan cirka 2 000 och 6 000 kr per byggnad, och energideklarationer för flerfamiljshus (flerbostadshus) kostar mellan cirka 3 000 och 10 000 kr per byggnad.

Vad påverkar priset för din energideklaration?

Priset för din energideklaration påverkas av faktorer såsom hur stor fastighet du har och vilket företag inom energideklarering du väljer att samarbeta med. Värt att veta är att du får ett särskilt lågt energideklaration pris när du begär in en offert för energideklaration av oss.

Det finns nämligen många aktörer som utför energideklarationer. Vi samarbetar bara med företag som utför energideklarationer på ett professionellt, säkert och tillförlitligt sätt. På ett sätt kan man säga att vi prutar åt dig, så att du får en såväl billig som träffsäker energideklaration.

Energideklarationer i Stockholm och Göteborg

Energideklaration i Stockholm

En energideklaration Stockholm behöver inte bli en dyr historia. När du begär in en offert för energideklaration av oss maximerar du nämligen dina möjligheter för att få ett särskilt lågt pris, samtidigt som du får en professionellt utförd energideklaration.

Energideklaration i Göteborg

Att utföra en Energideklaration Göteborg är en bra idé. Tack vare att det finns många aktörer att välja på är konkurrensen hög, vilket medför att du har goda möjligheter att få en särskilt bra prissatt energideklaration.

Vem är det som behöver betala för energideklarationen?

Det är byggnadsägaren som ansvarar för att det finns en giltig energideklaration, så vanligtvis är det även denne som betalar för energideklarationen.

Hur går det till att beställa en offert för energideklaration?

Att beställa en offert för energideklaration är en smidig process. Du fyller i ett formulär, därefter får du en offert, och om du godkänner den ska du se till att ha rätt dokumentation framme innan energiexperten kommer.

Du får all nödvändig dokumentation av oss i god tid, och om du har frågor gällande checklistans innehåll är du välkommen att kontakta oss så går vi igenom dem i lugn och ro.

Kan du utföra en gratis energideklaration själv?

Nej, du kan inte utföra en gratis energideklaration själv. En certifierad energiexpert måste utföra energideklarationen för att den ska vara giltig, så en energideklaration kostar alltid pengar.

Kan du få ett lägre pris på din energideklaration?

Ja, om du passar på att boka in och låta oss utföra en OVK-besiktning samtidigt som energideklarationen utförs kan du få ett lägre pris. Det vill säga ett rabatterat paketpris.

Måste du betala för din energideklaration varje år?

Nej, de energideklarationer vi förmedlar har en giltighetstid på 10 år. Om du exempelvis har en byggnad på över 250 kvadratmeter är en energideklaration i regel en obligatorisk handling, så i det fallet är det uppskattat att inte behöva energideklarera oftare än nödvändigt.

Men värt att veta är att det är värt det att göra en ny energideklaration efter att du gjort byggnaden mer energieffektiv, och du exempelvis installerat en värmepump från Nibe.