Få offert i Solna med fast pris

Vad innebär en energideklaration i Solna?

En energideklaration i Solna innebär att certifierade energiexperter ser till att du får ta del av en korrekt utförd energideklaration. Deklarationen är giltig i 10 år, och ger dig en bra bild över fastighetens energiprestanda. Värt att tänka på är också att en energideklaration är obligatoriskt vid försäljning.

Saker som påverkar energideklarationens resultat inkluderar främst vilket energislag du använder, men även vilken klimatzon fastigheten i belägen i. Det finns 4 klimatzoner i Sverige, och om du bor i Solna är bostaden belägen i antingen i zon 2,3 eller 4. 

Tips: Läs gärna mer om vad en energideklaration är.

Vad händer om du begärt offert på energideklaration?

Om du som bor i Solna begärt en offert på en energideklaration hos, då hör vi alltid av oss inom loppet av 48 timmar. När vi presenterar offertens innehåll för dig ser vi till att du får reda på vad totalkostnaden för besiktningen ligger på.

Värt att veta är att besiktningen tar plats i din fastighet, att den utförs av certifierade energitekniker samt att vi ansvarar för att skicka in energideklarationen till Boverket. 

Vad innebär en OVK-besiktning i Solna?

En OVK-besiktning som utförs i Solna innebär att du får ta del av en obligatorisk ventilationskontroll som vi utför på ett professionellt sätt. När vi gör en ventilationskontroll på din fastighet inkluderas regelbunden rapportering, support via mail och telefon samt nyckelhantering.

Vad händer efter du beställt en offert för OVK-besiktning i Solna?

Efter du beställt en offert för OVK-besiktning hos oss återkommer vi med ett fast pris för OVK-besiktningen inom 48 timmar. När du ber om en offert hos oss för OVK-besiktning kan du alltid vara säker på att arbetet utförs av certifierade energitekniker, samt att arbetet görs på ett professionellt sätt och enligt de regler som finns.

Vi skickar alltid in OVK-intyget till Stockholms kommun. Upplysningsvis garanterar det intrycket att ventilationen på din fastighet fungerar som den ska. 

Tips: Lär dig mer om vad en OVK-besiktning är

Tilläggstjänster i OVK-offerten

När du får din OVK-offert får du också prisförslag på två typer av tilläggstjänster: rengöring av ventilationssystemet och injustering av ventilationssystemet. Nedan förklarar vi varför vi rekommenderar att du tecknar dig för de tilläggstjänsterna.

Rengöring av ventilationssystemet 

Om vi ändå ska utföra din OVK-besiktning rekommenderar vi att du väljer att beställa en rengöring av ventilationssystemet som en tilläggstjänst. Den kostar i sammanhanget lite pengar, och maximerar möjligheterna för att ventilationssystemet kommer att fungera optimalt även i framtiden.

Injustering av ventilationssystemet

När vi justerar in ventilationssystemet ser vi till att luftflödet i systemet är optimalt. Det är viktigt då ett felaktigt inställt ventilationssystem medför att energikostnaderna ökar samtidigt som inomhusluften påverkas på ett negativt sätt. Det är alltid värt att låta oss genomföra en injustering när vi utför din OVK-besiktning.

Hur beställer du en offert av oss?

Du beställer en offert för såväl OVK-besiktning som energideklaration genom att fylla i det formulär du hittar lite längre upp i artikeln. I formuläret uppger du bland annat var fastigheten finns samt vilken typ av fastighet det rör sig om. Ifall du har svårt att fylla i formuläret, hör av dig till supporten så hjälper vi dig med allt du behöver för att kunna få en offert av oss.