Våra åtgärder för att hindra smittspridning

OVK-center med samarbetspartners följer utvecklingen gällande det nya Coronaviruset och vi behöver alla ta vårt ansvar för att inte sprida smitta. För att minimera risken i samband med lägenhetsbesök kommer vi att vidta – och ber boende att vidta – följande åtgärder:

Vad kommer vi att göra?
Vi tvättar händerna med handsprit mellan varje lägenhetsbesök. Vid minsta tecken på symptom hos vår personal kommer vi att avbryta besöket. Vi kommer att befinna oss i varje lägenhet så kort tid som möjligt och bara beröra det allra nödvändigaste. Det är svårt i dessa tider att få tag på andningsmasker men har vi tillgång till andningsmasker kommer vi att använda dem.

Vad ska boende göra?
Vi ber alla boende att hålla minst 2 meters avstånd till personalen som är inne i lägenheten och undvika all fysisk kontakt. Vid symptom på influensa (nysningar, hosta, feber) ska boende uppmärksamma oss på detta genom att sätta upp en lapp på utsidan av dörren, så kan vi bedöma om vi ska gå in i lägenheten eller ej. Alternativt kan boende kontakta och informera styrelsens eller fastighetsägarens representant innan arbetet i boendes lägenhet ska ske.

Vi ser fram emot ett gott samarbete och att vi alla håller oss friska och krya.

Vänliga hälsningar från OVK-center med samarbetspartners